Wedstrijdverslag Regio 1 Noardburgum

102

Superstart 2008 voor Fietscrossclub de Heideclub.

Zaterdag werd de eerste wedstrijd van het fietscross-seizoen 2008 verreden. Op de thuisbaan in Noardburgum werd om 14 uur gestart met de wedstrijd.

Als eerste reden de 7 jarigen van de club. Aaron Moltmann (Garijp) liet zien waartoe hij in staat was en behaalde de 1e plaats. Nieuwkomer D-Jay Pijl (Noardburgum)  gaf zijn visitekaartje af en werd 3e. Sander Hiemstra (Hurdegaryp) reed voor het eerst in de klasse 8 jarigen, hij eindigde op de 4de plaats.

Albert van der Meer (Surhuisterveen) en Nick Pols (Burgum) reden bij de 9 jarigen, voor beiden was het hun eerste wedstrijd op de thuisbaan. Albert reed gemakkelijk naar de halve finale. De bloednerveuze Nick heeft heel goed gereden.

De dames Floor Goossens (Burgum) en Wietske Bloemhof (Sumar) reden allebei super! Wietske werd eerste en Floor werd 3e. Bij de 9 jarigen reed Marco Feddema (Zwagerbosch) zijn allereerste wedstrijd. Hij werd in de B-finale knap eerste. Bij de 10 jarige jongens waren er maar liefst 5 Heideclubrijders. Er werd heel veel strijd geleverd tussen de mannen. Tom Tuinstra (Suwald) nog maar net lid, reed zijn eerste wedstrijd. Hij moest rijden tegen clubgenoten Richard Palsma (Kollumerzwaag) en Jeffrey de Boer (Kollum), tegen dit geweld kon Tom niet op maar hij heeft een keurige wedstrijd gereden en beloofd wat voor de toekomst. Jarno Bos (Dokkum) en Mikey Bakhuizen (Kollum) reden in de andere manche tegen elkaar, hier werd een felle strijd geleverd. Mikey besliste dit in zijn voordeel en werd 6e.

Arjan Ellens (Twijzelerheide), Franke Haitsma (Suwald) en Herman Zweering (Ee) reden als 11 jarigen tegen elkaar. Herman eindigde op een derde plaats Arjan en Franke grepen net naast de prijzen.

Bij de 12 jarigen waren 2 pechvogels. Martin Sieswerda (Hurdegaryp) en Branco Bakhuizen (Kollum) Zij vielen beide tijdens de manches. Rick de Boer (Hurdegaryp) Sake Westerhof (Jistrum) en Jelmer Bremer (Noardburgum) kwamen in dezelfde klasse uit. Rick had een topdag hij reed zich gemakkelijk door de manches en was in de finale oppermachtig. Hij behaalde een welverdiende 1e plaats. Sake en Jelmer werden vierde en vijfde.

Kor Kingma (Hurdegaryp), Hendrik Hemrica (Kollumerzwaag), Bram Goossens (Burgum) en Danny Gosma (Dokkum) reden bij de jongens 13 jaar. Hendrik werd tweede en Kor werd vierde in de B-finale. Bram en Danny werden eerste en tweede in de A-finale. Wytze Koonstra (Noardburgum) en nieuwkomer Stefan Bokma (Leeuwarden) reden tegen elkaar bij de jongens 14 jaar. De door blessure geteisterde Wytze werd 4e, Stefan reed een super wedstrijd en werd zesde.

Bij de jongens van 16 jaar en ouder stonden alleen maar rijders van de Heideclub op het podium namelijk Jelte Albada (1e), Sjoerd Visser (2e) en Jochum Visser (3e) (allen Noardburgum), Jan Piening (Zuidbroek) viel net buiten de prijzen. In de cruisersklasse reden 5 rijders van de Heideclub. Voor Danny Bakhuizen (Kollum) was het zijn eerste wedstrijd hij reed tegen René Zweering (Ee) en Paula Maring-Kingma (Hurdegaryp). Alle drie vielen ze buiten de prijzen, Jappie Gosma (Dokkum) en Ronald Sieswerda(Hurdegaryp) stonden eveneens aan de start. Voor Ronald was dit zijn eerste wedstrijd die hij ook meteen won. Jappie Gosma werd 3e.

Dit jaar zult u nog veel horen van de crossers van de Heideclub Over 2 weken wordt het Brabants Kampioenschap verreden in Ammerzoden.

Geef een reactie