Record aantal deelnemers Heideclub

GroteFoto-HKNPVDSX

Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd van de in totaal drie Noordcup wedstrijden verreden. Maar liefst 28 rijders van de Heideclub verschenen aan de start. De bekende blauwe Heideclub kleur werd in veel manches voorin gezien. Door een sterke toename in het aantal leden is de Heideclub een deelnemer van formaat geworden tijdens alle fietscrosswedstrijden.

Bij de allerkleinsten van de club reden Aaron Moltmann (Garijp) D-Jay Pijl (Noardburgum) Nick Haasjes (Burgum) en Sander Hiemstra (Hurdegaryp) deze mannen streden allemaal om de hoogste eer. De jarige Aaron kwam als beste uit de bus hij werd 5e in de A-finale. In de leeftijd 9 en 10 jarigen is de strijd tussen Tom Tuinstra (Suwald), Jarno Bos (Dokkum) en Marco Feddema (Zwagerbosch) zeker een vermelding waard, de crossers reden nek aan nek en het was spannend tot het eind wie er als eerste over de finish zou komen. Jarno had de langste adem en passeerde als eerste de eindstreep. Bij de jongens 12 en 13 jaar werden Sake Westerhof (Jistrum), Danny Gosma (Dokkum) en Herman Zweering (Ee) tweede, derde en vierde in de A-finale. De 14 jarige Yvonne Sieswerda (Hurdegaryp) reed haar eerste wedstrijd. Zij was ingedeeld bij de jongens omdat er in haar leeftijdscategorie niet genoeg meisjes deelnamen. Op een andere baan in een zwaar deelnemersveld werd ze in twee manches derde. In het eindklassement behaalde ze een 5e plaats in de C-finale. De 15 jarige Stefan Bokma (Leeuwarden) is nog maar sinds december vorig jaar beoefenaar van de fietscross sport. Hij heeft een heel goede wedstrijd gereden hij werd 4e in de A-finale. Bij de oudsten van de club reden er vier rijders mee namelijk Ronald Sieswerda (Hurdegaryp), Paula Maring Kingma (Hurdegaryp), René Zweering (Ee) en Jappie Gosma (Dokkum), Jappie en Ronald hadden de langste adem deze dag en werden derde en vierde in de A-finale.

Geef een reactie