Heideclub trein goed op koers.

Zaterdag 19 april werd er gestreden voor regio wedstrijd nummer 2 in Assen. Na een vertraging van anderhalf uur ging de wedstrijd van start. Er verschenen maar liefst 31 rijders aan de start van de Heideclub. Bij de allerjongste klasse verscheen Sander Hiemstra (Hurdegaryp) aan de startstreep hij reed een geweldige wedstrijd, hij werd in alle drie de manches tweede. De trainingen samen met zijn vader werken zo zijn vruchten af.

Andere vaders die met hun kroost trainen zijn Ronald Sieswerda (Hurdegaryp), Jappie Gosma (Dokkum), René Zweering (Ee), Danny Bakhuizen(Kollum) en Marco Goossens (Burgum), reden in hun eigen klasse. Allen reden zeker niet onverdienstelijk Ze eindigden namelijk op de 2e tot en met de 5e plaats.

Bij de jongens van 12 jaar deed een grote groep Heideclubbers mee. Er werd goed gepresteerd, in de eindklassering stonden Sake Westerhof (Jistrum) Branco Bakhuizen (kollum) op het podium, Rick de Boer (Hurdegaryp) volgde op een vierde plaats. Herman Zweering (Ee) werd tijdens de finale in het heetst van de strijd uit de baan gereden waardoor hij op een zesde plaats eindigde. In deze categorie kwam ook Jelmer Bremer (Noardburgum) aan de start hij behaalde een eerste plaats in de B-finale. Bij de jongens van 9 jaar stond Marco Feddema (Zwagerbosch) aan de start. Hij behaalde in alle manches de derde plaats waardoor hij zich rechtstreeks in de finale plaatste. In de finale behaalde hij de 5de plaats en vlak daar achter eindigde Femma Kingma(Hurdegaryp).

Twee andere meiden van de Heideclub hadden hun eigen klasse. Wietske Bloemhof (Sumar) behaalde de tweede plaats en Floor Goossens (Burgum) werd derde. Onze laatste dame Yvonne Sieswerda (Hurdegaryp) kwam uit in de categorie jongens meisjes leeftijd 13 en 14 jaar. In de manches eindigde ze op de vierde plaats. In de B-finale schoot ze van de trappers af waardoor ze haar tegenstander niet voor kon blijven.

Bij de jongens 10 jaar reden Albert van der Meer (Surhuisterveen), Jeffrey de Boer (Kollum), Jarno Bos (Dokkum) en Mikey Bakhuizen (Kollum) mee. Mikey won al zijn manches en plaatste zich hierdoor rechtstreeks in de finale. Hier eindigde Mikey op de 5e en Jarno kwam daar gelijk achteraan op de 6e plaats.

De 11 jarigen Richard Palsma (Kollumerzwaag) en Arjan Ellens (Twijzelerheide) werden 3e in de B-finale en 4e in de A-finale.

Volgende week gaat de club weer naar Nunspeet om daar het Gelders Kampioenschap te verrijden.

Geef een reactie