Wietske Bloemhof Nederlandskampioen

 DSC00836
Zaterdag 10 mei is Wietske Bloemhof Nederlandskampioen bij de klasse meisjes 8/9 jaar geworden. In de 3 manches vooraf gaande de finale werd zij elke keer eerste en liet zij zien dat een 1e plaats mogelijk was.

Tijdens de finale leek zij spanningen te hebben, want een goede start bracht haar in de 1e bocht direct naar de 1e plaats en die liet zij iet meer los tot aan de finish. Dit is Wietske haar 2e nationale titel. Begin dit jaar werd zij ook Nederlandskampioen indoor.
Jochum Visser behaalde ook de finale in de klasse cruisers 31 tot 40 jaar. In de manches was Jochum veruit de snelste. In de halve finale liet hij zien dat hij ook een titel kanditaat was. In de finale leek hij zich na de 1e bocht naar de 1e plaatst te rijden maar een concurent ging hem alsnog voorbij. In de allerlaatste bocht nam Jochum een alles of niets poging en het werd niets. Samen met de koploper gingen ze in de laatste bocht onderuit en werd jochum uiteindelijk 5e. Sjoerd Visser en Jan Piening hebben allebei de halve finale gehaald. Wytse Koonstra had pech, dat hun klasse werd ingedeeld bij jongens 16 tot 30 jaar. Dit was voor hem een maatje te groot.
MArco Goossens kon zich niet plaatsen voor de finale.

Geef een reactie