Nederlands Kampioenschap BMX in Geldermalsen 2015

Floor NK 15 Heideclub 15

 

 

 

Op zaterdag 23 mei mochten er 9 rijders van de heideclub zich klaar maken voor de strijd om de Titel Nederlandskampioen 2015
Het weer begon mooi maar er kwamen al snel donkere wolken over de baan van Geldermalsen te hangen. Maar de sfeer werd er niet minder om en onder de tenten was het gezellig druk.
Deze dag waren de promotieklasse Jongens en meisjes, Cruiser klasse Jongens en Meisjes en mochten de  jongens en meisjes van 4 t/m 9 laten zien wat ze in huis hebben.
Een aantal gezinnen waren goed voorbereid en hadden een dag van te voren de Gelderse lucht al op gesnoven door te kamperen bij de boer om zo al te wennen aan de omgeving.
De dag verliep goed en er kwamen een aantal rijders in de finale terecht.Voor Floor Goossens was de strijd niet meer zo spannend. zei wist het hele jaar de punten bij elkaar te rijden om de wel verdiende Titel Nederlands kampioen binnen te slepen. Voor Rischard Palsma was het nog wel een spannende strijd. Als alles op zijn plaats zou vallen kon ook hij de Titel Nederlands kampioen dragen…Maar helaas de fietscross goden waren niet met hem. De strijd was spannend en lag het eerste stuk ook voor zijn concurrenten maar door een inhaal actie in de bocht raakte hij uit evenwicht en schoot uit zijn click.Hij had te weinig punten gefietst voor de titel, maar wel voor een mooie 3e plaats.
Jelte Albada fietste zijn longen uit zijn lijf..en de baan is dan best wel lang. Maar wist een mooie 3e plaats mee naar huis te nemen.
Mark Visser had een bliksem start en wist goed mee te komen met zijn tegenstanders en haalde een mooie 6e plaats.
Jochum en Sjoerd Visser kwamen elkaar tegen in de Finale.
Sjoerd was snel weg bij de start en lag dan ook al snel eerste maar in de eerste bocht ging het mis, een tegen stander stak binnen door waardoor Sjoerd buiten de baan werd gezet en daardoor eindigde op een 8e plek.
Jochum Visser behaalde in deze spannende race een 4e plaats.
Joffra had na de val op haar thuisbaan van de noordcup nog veel last van haar schouder en moest helaas de wedstrijd staken. Beterschap !
Voor Jasper en Yorick was het de eerste keer dat ze mee fietsen voor het NK.
ze hebben hard mee gestreden maar helaas moesten ze genoegen nemen met de manches.
Met een kampioen rijker en veel hoogte en diepte punten is deze dag veel bepraat en afgesloten met drankjes en een heerlijke bbq op de camping.
Maandag waren de dames en heren van 10 jaar en ouder aan de beurt.
Van onze club mochten de volgende rijders verschijnen aan het hek:
Marco Feddema, Quentin Hopman, Steijn Hopman, Jesper Rouwé, Floor Goossens en Rischard Palsma.
Deze dag beloofde een spannende en zware dag te worden.
Het weer zat ons mee het zonnetje scheen en de knusheid kon nu dan ook buiten de tent plaats vinden.
Maar helaas hebben we voor deze dag geen strofes mee kunnen nemen en waren de concurrenten ons te snel af.
Jesper Rouwé, Quentin Hopman, Steijn Hopman en Marco Feddema moesten genoegen nemen met de manches.
Floor Goossens en Rischard Palsma moesten afhaken in de halve finale.
Maar al met al kunnen we terug kijken op een geslaagd Weekend. Mooie camping en gezellige mensen !! familie Talma bedankt voor jullie support!!
En hopelijk komen er volgend jaar nog meer rijders bij.
tot volgend jaar