Thema training en wijziging trainingstijden

Beste fietscrossers,

Het wedstrijdseizoen gaat in maart weer beginnen en wij als trainersgroep hebben iets nieuws bedacht omtrent de trainingen hiervoor. Wij gaan beginnen met thema trainingen. Dat betekent dat we elke maand een thema behandelen, die natuurlijk met fietscross te maken heeft. Voor deze training moet je je vooraf opgeven, zodat de trainer, die dit gaat geven, weet met hoeveel rijders hij / zij te maken krijgt.

In de maand januari en februari worden deze trainingen op de zaterdag gehouden en vanaf maart gaan deze trainingen naar de donderdag. Vooraf aan de thema training is er de mogelijkheid voor een uur vrije training.
De tijden voor de zaterdag zal zijn: Vrije training van 10.00 uur tot 11.00 uur. Thema training van 11.00 uur tot 12.00 uur.
De tijden voor de donderdag (vanaf maart) zal zijn: Vrije training van 18.30 uur tot 19.30 uur. Thema training van 19.30 uur tot 20.30 uur.

De 1e 3 maanden zijn bekend welke thema’s we gaan behandelen.
In januari: Warming-up, cooling down, een wedstrijd trainen en wat te doen tussen de races.
In februari: Sprint training. Deze zal vooral op de weg plaats vinden.
In maart: Starthek training.

Andere thema’s die we nog willen gaan doen zijn o.a. achterwiel techniek, bochten techniek, spring techniek, wedstrijd rijden e.d.

De opgave voor de thema training moet op dit moment gedaan worden via een email naar heideclubtraining@gmail.com .

Straks als onze nieuwe website actief is, kan de opgave voor deze trainingen daar gedaan worden.

Elke rijder vanaf groep 2 mag aan deze training mee. Dus vergeet je niet op te geven als je hier aan mee wilt doen, want niet opgeven is niet mee doen.

De trainingen in januari en februari gaan altijd door behalve als het glad is, maar dat wordt wel op de website gezet. Neem voor de training van januari extra loop schoenen mee voor degene die op clicks rijden.