op zondag 3 juli heeft het NK KNWU plaatsgevonden in Uithoorn. Yorick Steven en Jochum hebben zich geplaatst voor dit NK. Robin helaas niet door twee blessures in deze cyclus van kwalificatie.

Yorick (boys 15) kreeg het vandaag niet voor elkaar zijn potentieel te verzilveren. Op het NK mogen enkel de 24 beste rijders starten, waardoor de manches al sterker zijn dan de kwartfinales op de overige landelijke wedstrijden.

Yorick werd hier en daar vakkundig geblokt waardoor hij niet de mooie bochten van zijn laatste wedstrijd heeft kunnen kopiƫren. Met 5-7-6 in de manches werd Yorick uitgeschakeld.

Steven (sportsklasse 17-24) begon, na super getraind te hebben op zaterdag, een beetje stroef tussen de oudere en internationale toppers uit deze klasse met een 5e en 4e plek, maar leek er steeds beter in te komen richting de halve finale met een 1e plek. Iedereen is op deze dag extra gedreven en helaas heeft Steven deze lijn niet door kunnen zetten naar de finale.

Jochum (cruisers 45+) begon goed aan zijn wedstrijd met een 2e. Manches 2 en 3 bleken wat lastig in positionering, maar met een 4e en 3e ruim voldoende voor de finale.

Door een risicovolle keus aan het starthek, tussen de #1 en #2 in van de laatste 2 WK’s had hij aanvankelijk bij de start geen ruimte, maar daardoor later wel de binnenbocht. Dit resulteerde in een mooie 4e positie.

Wij kijken terug op een mooi NK met mooie prestaties en toch ook ruimte voor verbetering. Hopelijk staan we volgend jaar met meer rijders aan de start.