Info (nieuwe) leden

inschrijfformulier-nieuw-lid-2013

Het ingevulde inschrijfformulier + kopie identiteitsbewijs of kopie zorgpas, kun je inleveren in de kantine of mailen naar de club

Even wat weetjes over fietscross

Je mag alleen trainen met een lange broek (spijkerbroek), shirt met lange mouwen, helm en handschoenen. Dit is om veiligheidsredenen want als je valt dan ben je een klein beetje beschermd. Verder zijn stevige schoenen wel handig hierdoor heb je wat meer grip op de pedalen. (bijv sportschoenen)
Ook is het handig om even een flesje water of ander drinken mee te nemen.

Verder is er een fiets nodig maar die hebben wij eerst wel even te leen zodat je bijvoorbeeld een maand mee kan trainen om te zien of je het echt wel leuk vindt. Daarna is het handig om zelf een fiets te kopen. De fiets moet aan bepaalde eisen voldoen, je mag niet op iedere BMX fiets meedoen. Er zijn namelijk heel veel BMXstuntfietsen in de handel en deze zijn niet geschikt om mee te fietscrossen. Wij helpen je uiteraard om een geschikte fiets te vinden. Via marktplaats of via een andere club zijn er vaak wel goede 2dehands fietsen te koop.
Nieuwe fietsen zijn er uiteraard ook en soms is dit goedkoper maar zoals we al schreven daar gaan we je mee helpen.

Vraagbak over de crossfiets voor nieuwe leden:

Voordat je als nieuw lid een fiets aanschaft adviseren we je om contact met ons op te nemen. Dit om te voorkomen dat je misschien een crossfiets aanschaft die niet geschikt voor je is.   Crossfietsen zijn er in allerlei soorten en maten, zie ook het document “de BMX fiets” op onze site, onder het kopje info (nieuwe) leden.

De BMX fiets

Jaap Bloemhof,  tel. 0511 4462173        e-mail

Arjen Koonstra,  tel. 06 44230882         e-mail

Jochum Visser,  tel. 06 42660524         e-mail

Verder heb je een federatiekaart nodig. Dit is een kaart die je nodig hebt om aan wedstrijden mee te doen; tevens ben je met deze kaart verzekerd. Hiervoor hebben we een kopie van je legitimatiebewijs nodig. Als je deze niet hebt kun je een uittreksel van het gemeenteregister halen bij het gemeentehuis.

De trainingen zijn op maandag-  dinsdag- en donderdagavond (je wordt ingedeeld naar leeftijd en ervaring) . Het is verstandig om van tevoren even te e-mailen of te bellen als je komt, dan gaan wij ervoor zorgen dat er een fiets klaar staat + een helm en handschoenen. (indien voorradig)
Zodra het wedstrijdseizoen over is en het s’avonds weer vroeg donker begint te worden dan trainen we incidenteel ook op zaterdagochtend.

De wedstrijden die wij rijden zijn in het hele land. Als je super enthousiast bent kun je ieder weekend naar een wedstrijd maar het leuke van deze sport is als je hier geen zin of tijd voor hebt dan hoeft het niet.
Het is een individuele sport maar toch ook een teamsport. We gaan vaak met zijn allen naar de wedstrijden. We zitten als club bij elkaar, we moedigen elkaar aan en geven tips en trucs aan elkaar door.

Kortom FCC de Heideclub is een club voor iedereen die het leuk vindt om met anderen deze sport te beoefenen.

Framemaat

Bij het kopen van een BMX fiets moet u rekening houden met verschillende aspecten. Een goede maat is erg belangrijk. Heeft u een te grote of  te kleine fiets dan rijdt dit niet lekker. U kunt er zelfs blessures van krijgen!  Onderstaande tabel is een richtijn voor het kopen van de juiste CROSSfiets:

 

Frame Bovenste buis(cm) Cranck (trapas) Lichaamslengte
micro mini ca 38,5 cm. 150-160 mm ca 1.22 cm
mini ca 40,5 cm 155-165 mm 1,22-1,37 cm
junior ca 43 cm 160-175 mm 1,32-1,47 cm
expert ca 45,5 cm 170-175 mm 1,42-1,63 cm
pro ca 48,2 cm 175-180 mm 1,63-1,79 cm
pro XL -XXL ca 52 cm en meer 180-185 mm 1,80 cm en meer

 

Stuurnummerbord en zijnummerbordjes

Het nummerbord dient voorop het stuur te zijn gemonteerd;

De aangebrachte nummers dienen duidelijk leesbaar, minimaal 80 mm hoog en 10 mm dik te zijn. Controle op leesbaarheid van de nummers geschiedt door de besturen van de verenigingen. Een moeilijk leesbaar of onleesbaar nummerbord kan uitsluiting tot gevolg hebben (het nummer wordt dan niet genoteerd).

Zijnummerbordjes worden aan weerskanten van de bovenste framebuis gemonteerd, direct achter de stuurstang.

De cijfers van de zijnummerbordjes moeten zwart zijn op een witte ondergrond en minimaal 60 mm centimeter hoog

Reclame en/of afbeeldingen zijn op de zijnummerbordjes niet toegestaan.

Stuurbordjes kun je kopen bij o.a. Pol Motoren te Harkema, Walda Design Hardegarijp.

Contributie:

De contributie wordt jaarlijks vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering. Het contributiejaar is van 1 januari t/m 31 december.

De contributie bedraagt voor 2013:  € 70,00 +  NFF-licentie van € 10,00

De jaarlijkse NFF-licentie en daarbij behorende kosten (€ 10,00) is verplicht. Hiermee kun je deelnemen aan NFF-wedstrijden. Bovendien ben je via de NFF automatisch verzekerd tijdens deze wedstrijden en trainingen op je thuisbaan.

KNWU:  wanneer je aan KNWU wedstrijden wilt meedoen, kun je jezelf inschrijven via de website van de KNWU. Er zijn verschillende soorten lidmaatschap. Met het basislidmaatschap van € 7,70 mag je deelnemen aan de AK wedstrijden in de regio BMX NoordOost.

De betaling van de contributie en NFF en/of KNWU licentie gaat met een automatische machtiging,  hierover ontvangt u van de penningmeester bericht na aanmelding.

 

Vaststelling contributie eerste jaar

Bij aanmelding tot oktober is de totale jaarcontributie verschuldigd, vanaf oktober wordt de contributie berekend naar rato + de volledige kosten van de NFF- licentie.

Restant contributie bij opzegging

Wanneer het lidmaatschap in de loop van het verenigingsjaar eindigt, blijft niettemin de contributie voor het gehele jaar verschuldigd.

Opzeggen lidmaatschap

Opzeggen van het lidmaatschap, dient schriftelijk of per e-mail voor 1 december voor het volgende jaar bij de secretaris of penningmeester.

Uitgezonderd bijzondere situaties moet het lidmaatschap altijd worden beëindigd door het lid zelf, of de ouders/verzorgers als het lid minderjarig is.

Geef een reactie