Tijdens het Pinksterweekend wordt er het Nederlands kampioenschap gereden en de Plaatsingswedstrijd. Voor onze club is dit altijd de gelegenheid om er een weekendje weg met elkaar van te maken. Ieder lid kan zich met haar of zijn gezin opgegeven om mee te gaan, de meeste gezinnen trekken er op de vrijdags al op uit om naar de door het bestuur uitgekozen camping in de buurt van in dit geval Schoonebeek af te reizen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en privĂ© situaties blijven de meeste gezinnen t/m maandag of dinsdag. In zo’n weekend wordt er eigenlijk altijd samen gegeten in de middag en avond en vaak tot in de late uurtjes gelachen, gepraat en veel plezier gemaakt. Natuurlijk als je even geen zin heb om erbij te zitten ben je ook vrij om te gaan en te staan waar je wilt, niemand verplicht je tot iets.

Op zaterdag 4 juni was de plaatsingswedstrijd, de jonge rijders werden vroeg in de ochtend verwacht voor de trainingen, een uurtje later kwamen de wat oudere rijders ook om te trainen. Het was een zonnige dag met veel zon waarin de rijders moesten gaan strijden om mooie plekken om een betere startpositie te krijgen voor het Nederlands kampioenschap. Foto’s van deze dag zijn te vinden onder deze link: https://1drv.ms/a/s!AvckRIkCFK-o20LEeDOnU-9r12Ua

Pinkster Maandag 6 juni was het dan eindelijk zover het NK, alle rijders lagen de avond er voor netjes op tijd op bed om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen (van sommige ouders konden we dat wat minder goed zeggen, maar gezellig was het wel). De trainingen begonnen klein beetje eerder dan op de zaterdag namelijk om 8:15 uur, nadat iedereen zich warm en wakker heeft kunnen rijden begon de defilé, namens onze club kregen Anouk en Menthe de eer om met onze club vlag over de baan heen te lopen.

Iedereen vloog over de baan of ze power drankjes hadden gedronken en streden voor alles wat ze hadden, tijdens de manches en de kwart finales was het weer goed te doen en hielden we het nog goed droog. Helaas vanaf de halve finales kon je bijna zwemmen op en naast de baan, ondanks de hoeveelheid regen dat neerkwam om onze strijders, ze gingen er niet minder hard om fietsen.

Maar liefst 8 rijders van ons club wisten zich te plaatsen voor de aller belangrijkste wedstrijd van de dag DE GROTE FINALE. Tijdens elke klasse dat 1 van onze rijders aan de start verscheen werd er door iedereen van onze club getoeterd, gejuicht dat ze ons in Friesland nog konden horen. Ook tijdens het strijden werden onze rijders tot aan de finish toegeroepen (soms toegeschreeuwd).

De uitslag van de finales zijn: Jochum: 1ste Nederlands Kampioen, Sjoerd: 3de, Jelt: 3de, Jesper: 6de, Nanne: 6de, Mark: 6de, Shirley Joli: 6de, Anoek: 7de.

Iedereen kan terug kijken naar een fantastisch weekend en een geweldig NK 2022, elke rijder kan trots zijn op de bepaalde resultaten want iedereen heeft gegeven wat ie kon geven en allemaal even veel plezier gehad.