Op dit moment hebben we ongeveer 70 leden die soms 1 keer, maar vaak 2 keer per week trainen. Tijdens het wedstrijdseizoen hebben wij drie trainingsavonden: maandag, dinsdag en donderdag. In de winterperiode trainen we zo lang mogelijk door (in verband met het weer) en vaak in de periode december / januari naar 1 doordeweekse avond. 

Alle rijders zijn verdeeld in 3 trainingsgroepen. De groepsindeling wordt elk jaar voor de start van het seizoen door de trainersgroep bepaald. Bij de groepsindeling wordt zoveel mogelijk gekeken naar niveau, leeftijd, rijdt een rijder wedstrijden etc. 

Groep 1: De beginnende rijders en de jongste rijders vormen samen groep 1. Kom je voor het eerst meedoen met een proeftraining dan ben je van harte welkom in deze groep. 

Groep 2: De rijders van groep 2 hebben de basistechnieken onder de knie en weten hoe er training wordt gegeven. Een groot aantal van deze kinderen beginnen wedstrijden te rijden en trainen  langzamerhand steeds meer de vervolgstappen in de techniek.

Groep 3: Deze rijders zijn ouder en rijden vrijwel allemaal wedstrijden en zijn tijdens de trainingen veel bezig met techniek, zoals springen, achterwielen en starttraining. De trainingen zijn ook meer wedstrijdgericht.

Trainingschema: 

Maandag: 18:30 uur tot 19:30 uur: groep 1 
19:30 uur tot 20:30 uur: groep 3

Dinsdag: 18:30 uur tot 19:30 uur: groep 3

Woensdag: 18:30 uur tot 19:30 uur: groep 2

Donderdag: 18:30 uur tot 19:30 uur: groep 1 en 2
19:30 uur tot 20:30 uur: groep 3

In alle vakanties gaan de trainingen gewoon door, behalve in de zomervakantie kan een aangepast trainingsprogramma van kracht zijn of in de vorm van een vrije training. Deze informatie wordt dan gedeeld via de Facebook /Instagram pagina, of via onze groepsapp in WhatsApp.

Op 2e Pinksterdag, Pinkstermaandag, gaat de training niet door. Dit is in verband met het Nederlands Kampioenschap NFF, waar meestal de trainers zelf meestrijden of aanwezig zijn. 

Regels voor trainingen 

De ouders of verzorgers van de rijders onder de 17 jaar zijn verplicht om tijdens de trainingen aanwezig te zijn. Als dit niet het geval is kan de rijder niet deelnemen aan de training! 

Iedere rijder wordt verzocht op tijd voor de training aanwezig te zijn; 

Iedere rijder dient voor de training zelf even zijn fiets te hebben gecontroleerd op eventuele gebreken. Deze moeten verholpen zijn, voordat de rijder aan de training gaat deelnemen; 

Het is verplicht de baan te betreden met beschermende kleding, handschoenen en helm. Hier mag alleen van worden afgeweken op aanwijzing van de trainer; 

Uitrusten en drinken kan gedurende de training op en door de trainer aangewezen plek en tijdstip. Normaliter is dit op de startheuvel. Zorg er dan voor dat jouw drinken ook hier staat; 

Wanneer een rijder gedurende de training zijn/haar trainingsgroep moet verlaten (om welke reden dan ook), moet dit aan de trainer worden gemeld; 

Meldt een eventuele (lichte) blessure bij de trainer voorafgaand aan de training, zodat daar rekening mee gehouden kan worden gedurende de training; 

Praten mag, maar luister wel naar de trainer wanneer zij/zij iets uitlegt; 

Indien de trainer van mening is dat een rijder de sfeer van een training door zijn/haar gedrag negatief beïnvloedt, kan de trainer besluiten de betreffende rijder gedurende de training weg te sturen; 

De startheuvel is tijdens de training voor de rijders en niet voor de ouders. Dit kan de training verstoren. 

Slecht weer 
Hoewel het vaak mogelijk is om bij slecht weer op onze fietscrossbaan te kunnen rijden kan het voorkomen dat de training wordt afgelast. Kijk daarom bij twijfel de Facebook/instagram of op onze site. Op de website is een stoplicht te vinden staat deze op rood is er geen training. Via onze whats app groep wordt deze informatie gedeeld.

Maar fietscross is een buitensport, dus je moet wel tegen een beetje regen kunnen. 

Wie zijn nu jouw trainers 
De trainers zijn tegenwoordig herkenbaar gekleed, in mooie blauwe jassen met de herkenbare tekst “trainer”. 

Mocht jouw vader of moeder interesse hebben om trainer te worden binnen onze club of om een trainer te assisteren dan kan de club een cursus aanbieden via de NFF of de KNWU. Vraag naar de mogelijkheden aan onze trainers.