Proeftrainingen
Heb je interesse voor fietscross kom eens langs. Als je je aanmeldt mag je 3 proeftrainingen (alleen op maandagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur) gratis meedoen om te kunnen zien of deze gave en snelle sport ook echt iets voor jou is.

Een leenfiets, helm en handschoenen zijn aanwezig. Zorg zelf voor verplichte lange broek en shirt met lange mouwen. Goed passende en stevige schoenen zijn aan te raden; je zou ook knie- en elleboogbescherming kunnen dragen als je die hebt. Als je besluit door te gaan en het lukt niet zo snel een eigen fiets aan te schaffen dan brengen we € 2,50 per keer in voor de leenfiets (gebruiken we voor onderhoud van deze fietsen).

Als de kennismaking via deze proeftrainingen goed is verlopen en je wilt doorgaan doorgaan met fietscross, dan moet het lidmaatschap worden aangevraagd en zal je een passende fiets moeten zoeken (zie voor informatie “Uitrusting en fiets” in het menu).

Lidmaatschap
Het lidmaatschap bedraagt € 100,- per jaar. Dit is exclusief de kosten van een wedstrijdlicentie voor de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF). Deze verplichte wedstrijdlicentie voor de NFF kost € 10,- per jaar en dient tevens voor de collectieve verzekering, mocht er onverhoopt iets gebeuren.
De kosten voor de wedstrijdlicentie van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) en het clubshirt zijn hierin niet inbegrepen.

Aanmelden en opzegging
Het lidmaatschap wordt voor jou aangevraagd door het volledig invullen van een inschrijvingsformulier en deze samen met een kopie van een geldige legitimatiebewijs in te leveren bij één van de trainers of digitaal via de mail naar : heideclub@gmail.com .

De ledenadministratie meldt jou aan bij de NFF en stuurt jou vervolgens een welkomsmail met korte uitleg en jouw toegewezen stuurbordnummer.

Opzegging van het lidmaatschap dient voor 1 december van het lopende seizoen te zijn gedaan bij de ledenadministratie. Verlenging van een licentie moet altijd tijdig door gegeven worden aan de NFF. Op deze manier krijgen wij hier geen problemen mee.

De ledenadministratie kun je bereiken via het algemene emailadres: heideclub@gmail.com

Let op! 
Ook als je niet van plan bent wedstrijden te rijden is een wedstrijdlicentie van de NFF noodzakelijk in verband met verzekering. Bij wedstrijden en clubactiviteiten, zoals trainingen, ben je ook collectief verzekerd via de Nederlands Fietscross Federatie (NFF).