Welkom bij de fietscrossclub FCC de Heideclub. Wij hebben onze fietscrossbaan liggen aan de Westersingel in Noardburgum (direct achter steenhandel Boonstra).

FCC de Heideclub is opgericht in 1984 door een aantal ouders. Met veel liefde en enthousiasme hebben ze ervoor gezorgd dat hun kinderen konden fietsen op de fietscrossbaan die pas in 1986 werd gerealiseerd. Nu, meer dan 30 jaar later, bestaan wij nog steeds. Wij mogen hierop natuurlijk heel trots zijn. We hopen met inzet en enthousiasme van rijders en ouders nog lang als club te mogen bestaan en stevig aan de weg te timmeren bij regionale, nationale en zelfs internationale wedstrijden, maar vooral veel plezier met elkaar te beleven.

Tijdens, via de KNWU, gevolgde cursus “besturen met visie” heeft het bestuur een ‘stip op de horizon’ geformuleerd (waar willen we als vereniging naartoe) en is er een inventarisatie gedaan (waar staan we nu als vereniging). Centraal in onze route naar de ‘stip op de horizon’ staat het creëren van structuur en duidelijkheid. Dit kan het bestuur niet alleen en graag willen we met z’n allen verder bouwen.  Het uitgangspunt is dat iedereen binnen de vereniging vrijwilliger is. In plaats van de vrijblijvendheid in het verleden is, is nu gekozen voor een verplichte inzet voor iedereen. Dit vraagt ook vooral een actievere vrijwilligersbeleid van het bestuur.

EEN STEENTJE BIJDRAGEN
Een club kan niet bestaan zonder hulp van de rijders en ouders. Wij vinden het belangrijk het enthousiasme vast te houden, waarmee ouders in 1984 zijn begonnen toen ze de club oprichtten en later in 1985 de fietscrossbaan aan hebben gelegd.

Om kosten laag te houden en deze mooie club draaiende te houden verwachten wij wel dat jij je steentje bijdraagt en onze club ook jouw club laat worden.

Jaarlijks worden een paar acties georganiseerd waarbij geld wordt ingezameld voor de club. Ook bij onderhoudswerkzaamheden aan de baan hebben we jouw hulp nodig. Met z’n allen houden we de baan in goede conditie, belangrijk voor de veiligheid van de rijders en het mee kunnen strijden op misschien zelfs nationaal niveau.

De onderhoudsdagen van de fietscrossbaan en de acties worden aangekondigd via de mail of op de website. Abonneer je op de site van FCC de Heideclub, zodat je een mailtje ontvangt wanneer er een nieuw item wordt gepubliceerd. Zo blijft jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Vrijwilligers zijn de spil van een sportvereniging. Zonder vrijwilligers en enthousiaste leden kan de vereniging niets meer.Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben of wil je weten hoe jouw kennis en interesse het beste ingezet kan worden dan kun je altijd terecht bij het bestuur of de trainers.