Tijdens het Pinksterweekend wordt er het Nederlands kampioenschap gereden en de Plaatsingswedstrijd. Voor onze club is dit altijd de gelegenheid om een weekend met elkaar weg te gaan. Ieder lid kan zich met haar of zijn gezin opgegeven om mee te gaan, de meeste gezinnen trekken er op de vrijdags al op uit om naar de door het bestuur uitgekozen camping in de buurt van in dit geval Tiel af te reizen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en privé situaties blijven de meeste gezinnen t/m maandag of zelfs t/m dinsdag. In zo’n weekend wordt er eigenlijk altijd samen gegeten in de middag en avond en vaak tot in de late uurtjes gelachen, gepraat en veel plezier gemaakt. Natuurlijk als je even geen zin heb om erbij te zitten ben je ook vrij om te gaan en te staan waar je wilt, niemand verplicht je tot iets.

Op zaterdag 27 mei was de plaatsingswedstrijd, de jonge rijders werden vroeg in de ochtend verwacht voor de trainingen, een uurtje later kwamen de wat oudere rijders ook om te trainen. Het was een zonnige dag met veel zon waarin de rijders moesten gaan strijden om mooie plekken om een betere startpositie te krijgen voor het Nederlands kampioenschap.

 

Pinkster Maandag 29 mei was het dan eindelijk zover het NK, alle rijders lagen de avond er voor netjes op tijd op bed om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen (van sommige ouders konden we dat wat minder goed zeggen, maar gezellig was het wel). Nadat iedereen zich warm en wakker heeft kunnen rijden begon de defilé. Dit jaar was het een bijzondere defilé, er was gevraagd of elke club op een originele manier de defilé wilde lopen. Onze club ging als familie Flodder uit Friesland, in 1 woord prachtig, hiermee behaalde wij wel de 2de plaats 🙂

Na de defilé kon het NK dan ook echt gaan beginnen, je kon zien dat de rijders goed uitgeslapen waren en vlogen over de baan of hun leven er vanaf ging. Iedereen fietste keihard om een plekje te behalen in de finale.

Uiteindelijke plaatste er zich 5 rijders voor de GROTE FINALE. Tijdens elke klasse dat 1 van onze rijders aan de start verscheen werd er door iedereen van onze club geklapt, gejuicht dat ze ons in Friesland nog konden horen. Ook tijdens het strijden werden onze rijders tot aan de finish toegeroepen (soms toegeschreeuwd). Wat hebben wij een fantastische club, elkaar zo aanmoedigen tot het einde.

Sjoerd en Steven mogen zich Nederlands Kampioen noemen, Jochum werd 3de, Avelyn 4de en Shirley-Joli 6de.

Iedereen van harte gefeliciteerd, en natuurlijk alle rijders van harte gefeliciteerd, jullie hebben allemaal meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen dat is zeker iets om trots op te zijn.

Het was een super weekend met fantastisch mooi weer, volop gezelligheid, veel gelachen op naar het NK in 2024 op onze eigen baan.

Onze club