Skip to main content

Na een lange winterstop werdt het seizoen geopend door de KNWU op Zondag 26 maart. Er verschenen maar liefst 700 rijders aan de start, 6 rijders kwamen uit voor FCC de Heideclub. Er waren onvoldoende rijders om een goede plek in het club-klassement te behalen. Voor de rijders was er individueel wel veel te halen met het oog op kwalificatiepunten voor de NK-EK-WK ranking en de dagprijzen.

In de categorie Boys 15-16 verschenen 3 rijders van de Heideclub aan de start. Met ingang van dit jaar rijden de Boys 15 en 16 in een gecombineerde klasse. Er verschenen in deze leeftijdsklasse maar liefst 84 rijders aan het starthek. Daarmee werd het geen gemakkelijke opgave voor Mark Visser die als jongste in deze klasse meedeed. Met 4-5-4 als manche uitslagen hield hij wel de aansluiting.

Yorick Stienstra (2-3-2) en Robin Ndalame (2-1-3) plaatsen zich beiden direct voor de 1/8e finales. Allebei wisten ze met een 3e plaats door te dringen tot de ¼ finale. In de kwart-finale kwamen Robin en Yorick beide in dezelfde rit aan de start. Na een spannende rit eindigde de wedstrijd voor hun met een 5e en 6e plaats.

Jochum en Sjoerd Visser kwamen beide uit in de klasse cruisers 45+. Door te weinig deelname in de cruiserklasse 35-45 werden deze twee klassen samengevoegd tot de klasse cruiser 35+. Sjoerd (2-1-1) plaatste zich met gemak voor de halve finale. Ook Jochum (4-3-3) wist door te dringen tot de halve finale. In de halve finales kwamen ze elkaar nog niet tegen, zowel Sjoerd (1) en Jochum (3) plaatsen zich voor de finale. De finale werd door Sjoerd afgesloten met een verdienstelijke 2e plaats. Jochum eindigde net naast het podium op de 4e plaats.

Steven Rouwé kwam uit in de klasse Men 17-24. Na de Europese Rondes in Verona vorige week liet hij zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Het lukte hem alle ritten winnend af te sluiten. Hij mocht plaats nemen op de bovenste trede van het ereschavot.